Nieuwsarchief

05-04-19 Milan van Ewijk 3 jaar ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft Milan van Ewijk vastgelegd. De 18-jarige rechtsachter komt over van Excelsior Maassluis en tekent een contract voor drie seizoenen. De vleugelverdediger zal komende zomer aansluiten bij de eerste selectie.

Manager Voetbalzaken Jeffrey van As is blij dat de eerste nieuweling voor het komende seizoen is aangetrokken. “Milan had meerdere opties en het is mooi dat zijn keuze op ADO Den Haag is gevallen. Milan is een moderne en felle rechtsachter, die aanvallend ingesteld is. Zijn drive naar voren past bij onze club. Zijn aanvalslust gaat overigens niet ten koste van het verdedigende werk. We zien veel potentie in Milan, maar hij krijgt wel rustig de tijd om zich te ontwikkelen.”

Van Ewijk zat in de jeugdopleiding van Feyenoord, maar maakte in de zomer van 2016 de overstap naar Excelsior Maassluis. In mei 2018 werd de rechtsback de jongste speler (17 jaar, 253 dagen) ooit van deze club in de Tweede Divisie (in de huidige opzet). Op dit podium kwam hij dit seizoen tot dusver tot 25 duels en zes assists. Van Ewijk werd nooit gewisseld in de wedstrijden waaraan hij meedeed.