Nieuwsarchief

05-02-16 Stichting ALS!

SV Haagsche Bluf en ADO Den Haag komen samen in actie tegen ALS. De Supportersvereniging heeft het initiatief genomen om een fietscombi te organiseren naar een uitwedstrijd.

Rotterdam ligt het meest voor de hand en Excelsior is dan de beste optie. Een goed doel, wat past bij dit initiatief, was snel gevonden. Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is één van de meest ernstige en invaliderende aandoeningen van het zenuwstelsel. Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Deze ziekte is in de voetbalwereld vooral bekend geworden doordat Fernando Ricksen hieraan lijdt.

Op 14 februari staat de wedstrijd tegen Excelsior gepland en er is toestemming door de Rotterdamse autoriteiten gegeven om een fietscombi te organiseren voor 100 supporters.

De afstand van de route zal tussen de 25 en 30 kilometer bedragen. Om 11.30 uur zal er vertrokken worden vanaf het Kyocera Stadion en er is een opstappunt iets verder op de route. Hier worden ook de kaarten omgewisseld en zullen we verder begeleid worden naar het stadion.

Om geld in te zamelen is de prijs van een kaart voor deze uitwedstrijd met € 2,50 verhoogd. Bij een uitverkocht uitvak brengen de kaarten al € 1000,- op voor het goede doel.

Bij de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, op 19 februari, zullen in- en rondom het stadion collectanten van ALS rondlopen om te collecteren. Daarnaast zal de cheque met de inkomsten van de wedstrijd tegen Excelsior overhandigd worden aan de stichting ALS.

Bestel hier direct je kaarten voor Excelsior uit

Niet naar de wedstrijden, maar wel bijdragen?

Ook voor fans die niet naar Excelsior gaan of de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle niet bezoeken is er een kans om bij te dragen. Stuur dan een mail naar info@svhaagschebluf.nl en vraag naar meer informatie.