Nieuwsarchief

04-12-13 ADO Den Haag-Heerenveen 1-1

ADO Den Haag heeft in eigen huis dure punten laten liggen tegen SC Heerenveen. Mike van Duinen leek in het Haagse Kyocera Stadion de winnende treffer gemaakt te hebben, maar Kenny Otigba zorgde voor een kater (1-1).

Aanvankelijk zou het duel tussen ADO en Heerenveen op zaterdag 5 oktober worden afgewerkt, maar door de dramatische staat van het veld werd de wedstrijd afgelast. De club uit de Hofstad stapte daarop over op kunstgras, waarop ADO twee keer won en afgelopen zondag tegen Ajax (0-4) voor het eerst verloor.

Heerenveen won al vier seizoenen op rij niet in Den Haag, maar wist dat het bij een zege kon stijgen naar de vierde plaats in de Eredivisie. Toch moesten de Friezen toezien hoe ADO vanaf de aftrap het initatief nam, maar grote kansen leverde dat niet op. Na ruim een kwartier waren de bezoekers wél dicht bij een treffer, maar de van een blessure teruggekeerde Alfred Finnbogason kreeg de bal niet goed mee.

Vanaf dat moment golfde het spel over en weer. Van Duinen zorgde voor gevaar namens de thuisclub, terwijl Bilal Basacikoglu zich liet gelden aan de kant van Heerenveen. Na ruim een half uur moest Kristoffer Nordfeldt in actie komen bij een schot van Van Duinen en acht minuten na rust kon de doelman van de bezoekers opnieuw ternauwernood een treffer van de ADO-aanvaller voorkomen.

In de 71ste minuut was het wél raak voor Van Duinen, die op aangeven van Roland Alberg uithaalde en Nordfeldt zag mistasten. Twee minuten later was de thuisclub zijn voorsprong bijna kwijt toen een voorzet van Marten de Roon door ADO-verdediger Danny Bakker tegen de eigen paal werd gegleden.

Heerenveen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar eigenlijk was Ricky van Haaren nog het dichtst bij een doelpunt: de middenvelder van ADO schoot een vrije trap op de paal. De wedstrijd leek te eindigen in 1-0, maar in de extra speeltijd zorgde verdediger Otigba - met zijn vierde treffer van het seizoen - voor de gelijkmaker namens de ploeg van trainer Marco van Basten.

Door het gelijkspel komt ADO Den Haag op veertien punten uit vijftien wedstrijden, waarmee de ploeg van trainer Maurice Steijn zestiende blijft staan in de Eredivisie. SC Heerenveen heeft 23 punten en blijft daarmee steken op de zevende plaats.