Nieuwsarchief

04-12-11 ADO Den Haag - NAC Breda 3-0

ADO Den Haag neemt langzaam afstand van de onderste regionen. Door de 3-0 zege op NAC Breda achterhaalde de ploeg van trainer Maurice Steijn de Brabanders zelfs op de ranglijst.

ADO Den Haag moest het stellen zonder de geblesseerde broers Wesley en John Verhoek, terwijl de verdedigers Christian Kum en Csaba Horváth vanwege een schorsing ontbraken. De thuisploeg had in Charlton Vicento de gevaarlijkste speler. De aanvaller had drie kansen nodig om ADO Den Haag op 1-0 te zetten. Hij rondde een pass van Lex Immers doeltreffend af.

NAC stelde er bitter weinig tegenover. De Bredenaars maakten geen moment de indruk voor een zege naar de residentiestad gekomen te zijn. Jens Toornstra drukte het Haagse overwicht uit in de score. De middenvelder was van dichtbij Kees Luijckx te slim af nadat smaakmaker Tjaronn Chery vanaf de rechterkant de bal fraai voor gaf.

Bij ADO Den Haag maakte Ali Boussaboun zijn rentree op de Nederlandse velden. De aanvaller, die al enige tijd bij de Haagse ploeg meetrainde maar afgelopen week pas werd vastgelegd, viel na een uur in voor doelpuntenmaker Vicento. Boussaboun liet een andere invaller, Marc Höcher, de derde goal van de thuisclub maken.

Karakteristiek
ADO Den Haag - NAC Breda 3-0 (1-0)
Scoreverloop: 34. Vicento 1-0, 66. Toornstra 2-0, 85. Höcher 3-0
Scheidsrechter: Sebastien Delferiere
Aantal toeschouwers: 11.884
Gele kaarten: Lurling (NAC Breda) en Chery (ADO Den Haag)
Rode kaarten: -
OpstellingADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Visser, Supusepa, Luksik; Radosavljevic, Immers, Toornstra; Chery (89. Mulders), Van Duinen (80. Höcher), Vicento (59. Boussaboun)
NAC Breda: Ten Rouwelaar; Janse, Luijckx, Botteghin, Gorter; Bonevacia (62. Bayram), Gilissen, Schilder; Jozefzoon (67. Kolk), Schalk (74. Lasnik), Lurling