Nieuwsarchief

03-03-13 ADO Den Haag - Heracles 3-1

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in eigen huis met 3-1 van Heracles Almelo gewonnen. Matchwinner aan de kant van de thuisploeg was Mike van Duinen. De spits nam twee treffers voor zijn rekening. De goals vielen pas in de tweede helft en zorgden voor een spannende slotfase.

In de eerste helft probeerden beide ploegen weliswaar de aanval te zoeken, maar resulteerde dat meerdere malen in een chaotisch spelbeeld. Het eerste doelpunt viel dan ook pas in de tweede helft te noteren. Na iets meer dan een uur op de klok was Van Duinen trefzeker. De spits was verdediger Milano Koenders te slim af en liet Remko Pasveer in de verre hoek kansloos.

Op het moment dat het publiek zich opmaakte voor het 'Haags Kwartiertje' sloegen de bezoekers toe. Ben Rienstra zette Geoffrey Castillion met een perfecte steekpass voor ADO-goalie Coutinho en schoof zodoende de 1-1 binnen. Vervolgens hield diezelfde doelman de ploeg uit Den Haag op de been en voorkwam met een belangrijke redding de voorsprong voor Heracles.

Tien minuten voor het einde was het wederom Van Duinen die trefzeker was. Een voorzet van Tjaronn Chery kon voor het doel eenvoudig ingetikt worden door de vrijstaande aanvaller. Het slotakkoord was voor Chery, die de eindstand op 3-1 bepaalde.