Nieuwsarchief

03-02-19 ADO Den Haag - Heracles 2-0

ADO Den Haag heeft zondag voor het eerst sinds vier maanden weer een thuiszege geboekt in de Eredivisie. In het laatste kwartier bracht Tomás Necid verlossing en bezorgde hij ADO Den Haag de punten die het verdiende.

De ploeg van Groenendijk maakt een sprongetje op de ranglijst en staat nu elfde.

ADO verloor direct na de winterstop thuis van VVV-Venlo en speelde daarna gelijk op bezoek bij NAC. Het team van Fons Groenendijk kon dus wel een goed resultaat gebruiken om de fans wat vrolijker te stemmen, maar binnen de lijnen had het lange tijd moeite om het veldoverwicht tot uitdrukking te laten komen in de score.

Zoals dit seizoen al zo vaak aan het licht kwam, was scoren weer het grote probleem. Na rust probeerden Falkenburg, El Khayati en Lex Immers het duel open te breken, maar ook hun pogingen strandden. Pas diep in de tweede helft brak Necid de ban. De lange Tsjech, tien minuten tevoren ingevallen voor Falkenburg, vond na 79 minuten de verre hoek na een uitstekende actie van Wilfried Kanon.

Het dolende Heracles, dat tot zondag al zeven van zijn laatste negen competitieduels verloor, kwam er niet meer aan te pas. Vlak voor tijd kreeg het ook nog de 2-0 om de oren: El Khayati stuurde Becker op pad en nadat die eerst op doelman Blaswich stuitte, probeerde hij het met een voorzet op Necid. De supersub benutte ook die kans en kopte zijn tweede van de dag binnen.