Nieuwsarchief

02-11-13 AZ - ADO Den Haag 2-0

AZ heeft ook het derde competitieduel onder leiding van trainer Dick Advocaat gewonnen. In Alkmaar was de nieuwe koploper van de Eredivisie te sterk voor ADO Den Haag: 2-0.

Voorafgaand aan het duel met de ploeg van trainer Advocaat moeten de statistieken de manschappen van ADO Den Haag, de club die Advocaat in zijn verleden als speler liefst 164 duels diende, weinig hoop hebben geboden. Nog nooit verloor Advocaat tegen ADO als eindverantwoordelijke. Inclusief de winstpartij van zaterdag staat Advocaat op zeven overwinningen een gelijkspel.

AZ is sowieso aan prima reeks bezig. Behalve de klinkende overwinning in het KNVB-bekertoernooi tegen Achilles'29 (7-0), boekte AZ in navolging van SC Cambuur (3-1) en PEC Zwolle (2-0) tegen de Residentieclub opnieuw een overtuigende overwinning. De Noord-Hollanders kenden wel een stroeve start.

De thuisploeg was weliswaar sterker, maar drukte pas in de 42ste minuut het krachtsverschil uit in cijfers. Op aangeven van Roy Beerens speelde Nemanja Gudelj zich knap vrij en verschalkte hij doelman Gino Coutinho met een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Ondanks de achterstand deed ADO, waar aanvoerder Danny Holla zijn 150ste Eredivisiewedstrijd speelde, alles wat het had om terug te komen in de wedstrijd. Aan wilskracht en passie geen tekort, maar nimmer werd de ploeg echt gevaarlijk. Hemaal niet meer na de tweede treffer van de avond.

Na ruim een uur trok AZ de drie punten definitief over de streep met een schitterend doelpunt van Johann Berg Gudmundsson. De IJslander kwam naar binnen vanaf de rechterkant en liet ADO-doelman Coutinho volkomen kansloos met zijn pegel, die fraai in de bovenhoek vloog: 2-0.

Door de overwinning van AZ én het puntenverlies van zowel Ajax (1-0 nederlaag tegen VItesse) en FC Twente (2-2 tegen NEC) staat de ploeg van trainer Advocaat alleen aan kop in de Eredivisie. ADO Den Haag is terug te vinden op plek zestien.