Nieuwsarchief

02-10-14 Voorbeschouwing Vitesse - ADO Den Haag

ADO Den Haag staat na zeven speelronden op de vijftiende plaats. De hoogste tijd dus voor een driepunter. De ooievaars gaan vrijdag op bezoek bij Vitesse, dat slechts twee punten meer heeft. De aftrap van het duel in het Gelredome is om 20:00 uur.

Vitesse begon het seizoen slecht. De Arnhemmers hadden na vier duels slechts één punt vergaard. Ondanks dat, wist de ploeg van trainer Peter Bosz met uitstekend veldspel te imponeren, het had alleen het geluk niet aan haar zijde. Uit de laatste drie duels werden zeven punten gehaald, waardoor de Gelderlanders zijn opgeklommen naar plaats 13 met een puntentotaal van acht.

 Met het vertrek van Wilfried Bony en Marco van Ginkel vertrokken vorig seizoen de twee beste spelers van de geel zwarten. Daarvoor in de plaats werd Bernard Traore opnieuw gehuurd van Chelsea. Ook rechtsback Wallace kwam over uit Londen. Voorin werden Abiola Dauda en linksbuiten Denys Oliynyk vastgelegd. Dauda wist al vier keer het net te vinden, terwijl ook Olinynyk een goede indruk maakt.

 Gevaarlijkste man aan de kant van Vitesse is echter een speler uit de eigen gelederen; Davy Pröpper. De aanvallende middenvelder speelt alweer een aantal jaren in Arnhem en zit sinds kort in de voorselectie van Oranje. Pröpper is met zijn inzicht en scorend vermogen een onmisbare schakel op het Arnhemse middenveld. Het meespelen van Pröpper voor vrijdag is overigens onzeker. De aanvallende middenvelder heeft last van zijn lies.

 Bij ADO Den Haag is Vito Wormgoor nog niet fit na zijn kuitblessure. Mathias Gehrt heeft zijn eerste minuten gemaakt in het tweede elftal en is echt op de weg terug. Thomas Kristensen (hamstring) en Danny Bakker (enkel) zijn onzeker voor vrijdag.

 Scheidsrechter Björn Kuipers is door de KNVB aangesteld het duel Vitesse - ADO Den Haag in goede banen te leiden. Hij wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, de 4e official is Allard Lindhout

Historie
 Vitesse en ADO Den Haag troffen elkaar in competitieverband 23 keer in Arnhem. De Residentieclub won vijf duels, terwijl de Arnhemmers tien wedstrijden wisten te winnen. Het duel eindigde acht maal in balans.

 Vorig seizoen werd het 0-0 in Arnhem. Dit duel was de eerste wedstrijd onder leiding van trainer Henk Fraser. In het seizoen 2012/2013 werd het treffen ook een gelijkspel (2-2).

 De laatste winst in Arnhem dateert uit het seizoen 2008/2009. Destijds won ADO Den Haag met 1-3. Bogdan Milic, Karim Soltani en Csaba Horvath verzorgden de Haagse productie.

 Eén van de meest spectaculaire ontmoetingen van de laatste jaren dateert van het seizoen 2004/2005. ADO Den Haag stond kwam na 20 minuten voetballen op achterstand. Vlak voor rust was het Geert den Ouden die de stand weer gelijk trok. Het was diezelfde Den Ouden die na een dik uur voetballen opnieuw scoorde, vlak nadat Vitesse op 2-1 kwam wist de lange spits de gelijkmaker te scoren. In een zinderend slot waren het Roy Stroeve en Cedric van der Gun die de geelgroenen naar een comfortabele 2-4 voorsprong schoten. Vlak voor tijd bepaalde Vitesse de eindstand op 3-4.

 Onder andere Raymond Atteveld, Gino Coutinho, Laurent Delorge, Jim van Fessem, Santi Kolk, Richard Knopper, Aleksandar Rankovic, Gill Swerts en Stijn Vreven droegen zowel het shirt van ADO Den Haag als dat van Vitesse.

 John van den Brom was trainer van beide clubs.

 

bron www.adodenhaag.nl