Nieuwsarchief

02-05-12 PSV - ADO Den Haag 5-0

PSV heeft woensdagavond in de voorlaatste speelronde van de Eredivisie een overwinning geboekt op ADO Den Haag (5-0). Door de overwinning (het duel lag in de tweede helft even stil vanwege noodweer) zijn de Eindhovenaren nog volop in de race voor de tweede plaats en daarmee een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Halverwege het eerste bedrijf opende Jeremain Lens de score. Een schot van Dries Mertens kwam bij de PSV-spits terecht, die vervolgens knap op de been bleef in een lijf-aan-lijfgevecht met Chiro N'Toko. Omdat hij ook nog eens Gino Coutinho uitspeelde, was de openingstreffer een feit.

Nog voor de onderbreking vergrootte PSV de marge. Ola Toivonen ontdeed het treffen van alle spanning door na een voorzet van Atiba Hutchinson raak te koppen: 2-0.

Nadat het treffen in de tweede helft stil lag vanwege noodweer, werd er nog twee keer gescoord. Toivonen kon intikken op aangeven van Lens en Mertens bracht Zakaria Labyad in stelling. Laatstgenoemde kon zo zijn mogelijk laatste thuisduel voor PSV (hij verkast hoogstwaarschijnlijk naar Sporting Lissabon) luister bij zetten. Dries Mertens bepaalde de einduitslag op 5-0. ADO-speler Kevin Visser kreeg nog een rode kaart.

Door de overwinning behoudt PSV zoals gezegd de druk op Feyenoord, dat zich in het laatste competitieduel bij SC Heerenveen geen misstap lijkt te kunnen permitteren. PSV gaat dan op bezoek bij Excelsior.

Overigens kan in de laatste speelronde het doelsaldo ook nog een rol gaan spelen. PSV staat er wat dat betreft weer beter voor dan Feyenoord (+37 om +33), maar heeft dus nog altijd een punt achterstand.