Nieuwsarchief

01-04-12 RKC Waalwijk – ADO Den Haag 1-0

In Waalwijk stond vandaag het treffen met RKC, een zeer belangrijk duel voor beide ploegen aangezien beide nog niet veilig zijn van de nacompetitie.

De Waalwijkers hebben negen punten voorsprong op nummer zestien VVV-Venlo, terwijl ADO Den Haag vier punten marge heeft. Ondanks de degradatie spook heeft ADO Den Haag ook nog altijd een kans op het bereiken van de play-offs om Europees voetbal. In een knotsgekke competitie als dit seizoen is echter alles mogelijk.

ADO, dat in de laatste twaalf wedstrijden tot slechts één overwinning kwam, kreeg al vroeg in de wedstrijd een doelpunt te verwerken. Een voorzet van Ard van Peppen werd door aanvaller Krisztián Németh binnengekopt.

Op slag van rust kregen de Waalwijkers opnieuw een grote kans maar hield ADO-doelman Gino Coutinho zijn elftal op de been. De Hagenaren kwamen wel sterker de kleedkamer uit. Twintig minuten in de tweede helft dacht Ebi Smolarek de stand gelijk te trekken, maar het doelpunt van de Pool werd afgekeurd wegens buitenspel.

ADO kon de nederlaag niet voorkomen en blijft als nummer vijftien in de Eredivisie veroordeeld tot degradatievoetbal. RKC klimt naar een gedeelde achtste plaats met vier punten achterstand op Vitesse.