Nieuwsarchief

01-02-14 Heerenveen-ADO DH 3-0

Vanaf begin af aan was het een open wedstrijd in Friesland. Beide elftallen zochten de aanval. Dat was echter weinig succesvol, omdat er een hoop misging. Er waren mogelijkheden voor allebei de ploegen, maar tot grote kansen leidde dat niet. Joey van den Berg en Hakim Ziyech waren het meest dichtbij een treffer.

Na rust werd de slechte eerste helft enigszins goedgemaakt. Kenny Otigba brak na 58 minuten de ban. Dat ging wel op controversiële wijze. Na een vrije trap van Hakim Ziyech leek ADO-doelman Gino Coutinho de bal klemvast te pakken. Otigba liep vervolgens evenwel de bal uit zijn handen en arbiter Ed Janssen keurde de treffer goed.

Acht minuten later was het beslist. Aaron Meijers beging een overtreding op Bilal Basacikoglu en Finnbogason schoot uiterst koelbloedig zijn twintigste doelpunt van het seizoen binnen.

Heerenveen verstevigt door de zege de vijfde plek met vier punten achterstand op nummer vier Feyenoord. Het gat naar PSV, dat nog een duel tegoed heeft, is eveneens vier punten. ADO is zestiende en kan zondag op de laatste plaats terechtkomen als RKC Waalwijk en NEC een goed resultaat boeken.