Mario van der Ende

Mario Van Der Ende winnaar van de Aad Mansveld-trofee 2001. Hoe voelt het nou om de winner te zijn van de Aad Mansveld-trofee Mario. Mario: Ja geweldig ben zeer vereerd dat ik de prijs gewonnen hebt. Wat betekend voor jou die prijs ? Mario: Heel erg veel natuurlijk ten eerste is het een bekroning voor mijn werk als scheidsrechter en in Den Haag heeft de Aad Mansveld-trofee een grote betekenis, ten tweede omdat het natuurlijk naar Aad Mansveld vernoemd is, de legende van Den Haag waar tot op de dag van vandaag nog de voetbalclub ADO Den Haag zijn voordeel mee doet en waar iedereen nog met veel weemoed aan terug denkt. En als klein ventje was ik idolaat van Aadtje.

Was Aad jouw favorieten voetballer ? Mario: Was, dat is hij nog steeds. Vroeger als ventje van een jaar of 14 stond ik vier keer per week bij hem op de stoep om een foto met handtekening te vragen. Dan deed Aad de deur open en vroeg hij ken ik jou niet ergens van? Dan zei ik : Ja meneer Mansveld ik was hier gisteren ook al, en elke keer nam Aad dan eventjes de tijd voor je later heb ik Aad natuurlijk goed leren kennen. Ik weet nog goed dat ik Aad een kaartje stuurde voor ik mijn eerste Europacup wedstrijd moest fluiten. Waarom is deze filmopname, waar je nu mee bezig bent ?

Mario: Omdat ik helaas niet aanwezig kan zijn om de prijs in ontvangst te nemen op de feestavond zelf, vandaar dat we dit opnemen zodat het tijdens de uitreiking op een groot videoscherm te zien zal zijn, ik fluit namelijk een wedstrijd in Suriname. We staan nu in de straat waar Aad Mansveld gewoond heeft.rnMario: Dat klopt in de wormerveerstraat, dat is namelijk de straat waar ik vroeger als klein ventje me handtekeningen ging halen.

Je bent nu de tweede scheidsrechter die de Aad Mansveld-trofee heeft gewonnen ? Mario: Ja, John Blankenstein is me voor geweest die was toen ook apentrots toen hij de trofee gewonnen had. Bij ons op Zeist hangen nog steeds enkele foto''s van Aad Mansveld aan de muur. Welke wedstrijd moet je fluiten in Suriname ? Mario: Een wedstrijd van Robin Hood, dus dat is wel leuk. Nogmaals van harte gefeliciteerd met de trofee en bedankt voor dit gesprek? Mario: Ja graag gedaan en succes met de website van Aadtje ik zal het zeker blijven volgen achter me pc-tje.