Citaten

In de aanloop naar het WK 74 raakten andere topverdedigers als Barry Hulshoff en Aad Mansveld geblesseerd. En ook Rinus Israel was niet helemaal Topfit herinnert Rijsbergen zich. Waarschijnlijk was ik een goed alternatief. Achteraf kan ik me de gedachtegang van Michels wel voorstellen. Dat Totaalvoetbal van Oranje, dat later zo geroemd is, is gebaseerd op een zeker risico.
Wim Rijsbergen VI.

Oud scheidsrechter Theo Boosten in een interview met de VI, Bootsen: Bij Ajax - FC Den Haag komt Aad Mansveld met een zonneklep naar me toe en vraagt of ik dat ding aan m,n grensrechter wil geven. Ik vond dat een geweldige grap, maar ik moest Mansveld wel een officiële waarschuwing geven omdat hij mijn collega beledigde.
Oud scheidsrechter Theo Boosten VI.

Ben Tichem is een geboren en getogen Hagenees en adoreert AAD MANSVELD. Het is een grootheid van daar de plaquette. Ben Tichem besloot met een paar vrienden dat hun Aadsje meer verdiende dan louter mooie herinneringen. Ze gingen met een collectebus rond. En je moet niet denken dat het toenmallige bestuur een dubbeltje gaf. Die lui hadden geen binding met Aad. De supporters schonken in totaal 4500 gulden. Prachtig toch, sommige jongens hadden maar twéé gulden op zak, voor een broodje. Dan maar geen broodje, zeiden ze aldus Tichem.
ass. stadionmanager Ben Tichem NRC.

Aad Mansveld. Hij was het toonbeeld van FC Den Haag: fysiek sterk,maling aan iedereen. Aad was ook een typisch voorbeeld van Haagse bluf in de goede zin van het woord. Voordat hij ziek werd raakte ik bevriend met Aad. In die periode gingen we vaak op stap.
Rob Jansen VI 2004.

Feyenoord en ADO vochten vroeger duels uit waarvan de vonken afspatten. In de tijd dat ADO een topteam had met Thie en Mansveld.
Rob Baan Haagsche Courant 2003.

Ik ga voor ADO Den Haag. Nu nog spreken de mensen van het elftal van Martin Jol, Lex Schoenmaker, Aad Mansveld. Het is toch mooi als mijn naam ook in zo,n elftal wordt herinnerd over twintig jaar?
Ferry Bodde Haagsche Courant 2003.

Mijn mooiste herinneringen zijn toch die periode dat ik onder Aad Mansveld trainde. Nog niet eerder in mijn leven heb ik zo’n markante man ontmoet. Met name zijn gevoel voor humor was uniek. Maar Aad was ook een man van de discipline. Onderscheid maakte hij niet.
Roel Zandbergen Haagsche Courant 2003.

Aad deed dat niet, dat softe gehang aan shirtjes was er bij hem niet bij. Hij gaf liever een rotschop, dan wist je waar je aan toe was. Als hij de bal niet kon krijgen, dan maar een been.
Theo van der Burch Algemeen Dagblad 2003.

Onder de titel FC Den Haag, waar moet dat heen? werd stelling genomen en deskundig geadviseerd welke koers moest worden gevaren. Niemand luisterde en de club werd langzaam maar zeker ernstig ziek. Gelukkig zette zich recentelijk een opmerkelijk herstel in. De club heeft weer mensen met visie en het stadion zit weer aardig vol. Als oud-speler van ADO en FC Den Haag doet dat me goed. Elke keer als ik vanaf de tribune een blik op het hoofdveld werp, krijg ik kippenvel. Ik zie mezelf weer lopen, in de wekelijkse donderdagmiddagpartij tussen het eerste en het tweede, onder leiding van arbiter Rinus Loof. Ik hoor Aad Mansveld en Theo van der Burch schelden, omdat ik mijn pootje weer eens schijterig terugtrek uit een duel. Ik wil Joop Korevaar of Kees Weimar passeren, maar met een simpele sliding ontfutselen ze mij de bal. Piet de Zoete speelt mij door de stokken en grinnikt er gluiperig bij. Ton Thie geeft me bij een corner een zwieper. Wegwezen Willemsen!
Chris Willemsen Haagsche Courant 2002

Je dient een sociale, liefhebbende ‘huisvadertrainer’ te zijn tegenwoordig. Dat druist weliswaar een tikje tegen mijn principes in, maar het is niet anders. Je kunt niet meer met verhalen over vroeger aankomen bij die gasten. Toen ikzelf bij de trainingen van FC Den Haag door ene Mansveld vier meter de hoogte in werd geschopt en vaak helemaal verrot werd gescholden. Maar ik heb daar wél heel veel van geleerd.
Aad v/d Zwan, Haagsche Courant 2001

Ja, dan stond ik op midden-Noord. Maar ik was geen branieschopper, hoor. Nu kom ik er nog wel eens, ik heb twee businesskaarten voor het leven. Maar ik herken me niet meer in het elftal. Vroeger had je Aad Mansveld en Lex Schoenmaker, die straalden wat uit. Den Haag heeft nu een elftal zonder body, Atteveld uitgezonderd.
Raymond van Barneveld, Haagsche Courant 2000

Ik pak een oud tijdschrift uit de kast, VI nummer 11 van 1976, en op de cover steekt Aad Mansveld drie vingers in de lucht om aan te geven dat hij tegen de Engelsen zojuist een hattrick heeft voltooid. Schoenmaker maakte de vierde Haagse treffer, nog voor de rust.
Jaap Bakker, VI 2000

Toch fantastisch dat mijn vader zich de beste voetballer mag noemen dat is niet niks, vind ik. Maar ook al was hij bij wijze van spreken driehonderdste geworden, hij blijft voor mij de vader van de eeuw.
Ruud Mansveld, Haagsche Courant 2000

Heini Otto, Cor Lems daar keek ik tegen op. Ik durfde ze amper aan te kijken, zo diep zat dat respect. Ik zat bij de zoon van wijlen Aad Mansveld op school ik ging tussen de middag altijd bij hem thuis eten. Maar toen ik Mansveld daar zag, durfde ik hem letterlijk niet eens aan te kijken. Wie was ik om het graniet van FC Den Haag zomaar aan te spreken? Discipline en respect voor oudere spelers dat hebben ze tegenwoordig niet meer.
Marco Gentile, VI 1999

Ik mis hem nog dagelijks, soms als ik een vader en zoon samen zie wandelen of knuffelen wordt ik jaloers, dan denk ik klotezooi ik wou dat ik dat nog kon doen.
Ruud Mansveld, Haagsche Courant 1997

Wij waren schoffies, kwajongens, deugnieten schijt aan iedereen en alles: Aadje Mansveld, Lex Schoenmaker, zelfs een serieus ventje als Dick Advocaat. Dat zijn toch de beste, wat een tijd.
Henk Houwaart, Haagse bluf 1993

Ik heb de gouden tijd meegemaakt bij FC Den Haag, wij werden toen door de pers en heel Nederland FC Ome Aad en zijn Neefjes genoemd, zo'n stempel drukte Mansveld toen al in het Zuiderpark.
Tscheu La Ling, Haagse bluf 1993

Joop Korevaar was een leuke knul, van mij mocht-ie met dat jehova gedoe. Geloven is geloven, daar mag je iemand nooit op veroordelen. Maar in de voetballerij was dat natuurlijk wel een vreemd verschijnsel. Bij types als Aad Mansveld moest je met dat soort dingen ook niet aankomen. Dat ging wel eens vrij hard in de kleedkamer. Sex voor het huwelijk mocht niet van de jehova's, tja ga dat maar eens aan Aad Mansveld uitleggen.
Ton Thie, VI 1992

Dat maakte indruk. Of nog erger, met Aad Mansveld. Weet je wat het verschil is tussen jou en mij zei hij dan, tachtig ruggen! Tachtigduizend gulden, dan kende je je plaats wel.
Martin Jol, tijdschrift Haagse Bluf

Kon ook fantastisch tegenstanders uit hun spel halen, zocht vaak spelers op en begon tegen ze in te praten. Goh, dat jij mee mag doen, veel blessures zeker vandaag bij jullie. Dat soort dingen, een echte Hagenaar.
Ton Thie, VI 1992

In het Zuiderpark zette Mansveld de bal vanaf links via een trap met rechts achter het linker standbeen voor, joeg vrije trappen in de kruising. Ik schiet hem van de middenlijn op de lat wedden voor een geeltje, zei Aad. Als ik ja zei, nam hij een aanloop en deed wat hij had gezegd.
Kees Jansma, VI 1991

Aad speelde in zijn tijd heel modern, was de tijd van het voetbal ver vooruit. Hij speelde al zo als ze nu spelen bij bvb AC Milaan.
Henk van Leeuwen

Ik was destijds lid van het bestuur van FC Den Haag, ik heb wel eens gekscherend gezegd dat Mansveld in zijn eentje FC voor de eredivisie behouden heeft en in feite was dat ook zo hij stak met hoofd en wimpel boven iedereen uit dat FC hem zo lang heeft kunnen vast houden kwam ook door Mansveld zelf hij wou niet weg, FC Den Haag was van hem.
Gerard Slager, Haagsche Courant

Aan verliezen hadden we een grote hekel. Bovendien waren Aad en ik recht door zee. Aad was en is de persoonlijkheid van het Haagse Voetbal.
Dick Advocaat, Haagsche Courant